Home > Analys: Positiva signaler Telia Company.

Analys: Positiva signaler Telia Company.

Telia Company har visat positiva signaler genom att stänga ovanför 42kr på veckobasis vilket utlöst en köpsignal.

Telia Company har trotsat det generella svaga börsklimatet genom att bryta sig loss på ovansidan från en triangel formation.

Tekniskt sett har aktien visat underliggande styrka sedan oktober genom uppvisandet av en sekvens av stigande bottnar och fallande toppar inom en kraftansamlingfas i form av en triangel. Vid utbrottet ökade omsättningen vilket stärker tillförlitligheten i köpsignalen och ger goda odds för fortsatt uppgång mot prisobjektivet på 48.50kr.

För att nå dit krävs att aktien respekterar 42kr som ett stöd vid test ovanifrån och därefter bekräftar uppgången genom en passering av 44kr på ovansidan. I detta scenario finns motstånd vid 46.50 följt av 50kr.

Aktien har en attraktiv direktavkastning 5.3% vilket i kombination med den tekniskt positiva bilden gör aktien köpvärd på rekyl mellan 42-42.50kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en veckostängning under 41kr. Målkurs sätts till 48.25kr.

Skulle aktien mot förmodan grusa uppgångsplanerna genom att stänga under 41kr sönderslås köpsignalen och öppnar upp för ett test av stödet vid 39 följt av 36.50kr.

Det långsiktiga jämviktsvärdet MA 40 veckor har sedan mitten av april tagit en positiv lutning.

Telia Company
Entré köp 52-52.50kr Ticker TLSN
Målkurs 48.25kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 41kr P/E 36.9
Senaste 43.47kr Direkt avk. 5.3%

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TLSN.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.