Home > Analys: Positiva tecken i Ratos B.

Analys: Positiva tecken i Ratos B.

Ratos B indikerade under tisdagen att en sannolik botten hittats då aktien bildade en hammer candlestick vändningsformation.  Eventuell rekyl ned mot 54 kr utgör en attraktiv ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Ratos B har likt Doro aktien navigerat efter det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 200. Detta har fungerat som stöd vid test ovanifrån och motstånd vid test underifrån. Aktien har efter en toppnotering på 65 kr i april rekylerat ned till MA 200, där aktien bildat en vändningscandlestick i form av en ”hammer”.

Detta ger positiva signaler då vändningen skett vid en naturlig stödnivå samtidigt som aktien rekylerat ned med 50 % av den tidigare uppswingen. Vi ser tillsvidare eventuella rekyler som köplägen och rekommenderar ett köp runt 54 kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid 52 kr. Målkurs sätts konservativt till 59 kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet, med en forcering av det avgörande stödet runt 53 kr riskerar aktien ett större kursfall då en säljsignal utlösts från en huvudskuldra toppformation. Detta skulle i sådana fall öka risken väsentligt för en nedgång mot prisobjektivet på 42 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid 53 kr. Motstånd finns vid 57 följt av 59 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol RATO B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto