Home > Analys: Positiva tongångar i Anglo American!

Analys: Positiva tongångar i Anglo American!

Anglo American befinner sig just nu i tydligt positiva tongångar, och har efter en inledningsvis negativ utveckling i år från årshögsta i slutet av januari bottnat ut tidigare i maj. Synergi råder tydligt bland flera av gruvbolagen, vidare uppgång framöver, och det även positivt att vi ser styrka bland ädelmetaller…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Multinationella gruvbolaget Anglo American är världens största producent av platina, förutom att bolaget även är en stor producent av koppar, nickel och järnmalm för att nämna några.

Sedan vi inledde januari i år med positiva tongångar, blev just denna uppgången slutet på en uppgång som pågått sedan 2016, och en tydlig nedgång har därefter fått upplevas.

Kortsiktigt har tydlig köpstyrka uppenbarats under senaste fyra handelsdagarna, och vi noterade därmed en högre botten, sedan vi såg ut att vara på väg att utmana årslägsta från maj kring 1 000 pence.

Inte bara Anglo American uppvisar positivt humör, utan även branschkollegor tillsammans med flera ädelmetaller men även basmetaller visar styrka.

Bolaget som är världens största producent av platina, med över 40 procent av världens produktion, får ytterligare momentum när just denna ädelmetall uppvisar tongångar på vidare uppgång.

Vi ser heller inga tecken på att brittiska pundet skall signifikant stärkas mot kronan, vilket gör att vi istället kan komma att få ytterligare rygg här.

Ett attraktivt köpläge finns redan idag vid 1081, och vi håller inledningsvis koll på 1 160, som noterat tydlig volym senaste året. Vid denna prisnivå väntar vi oss att säljare skall kliva in och visa framfötterna, vilket gör att vår målkurs även landar här.

Om det positiva momentum som råder kvarstår, ja då finns det möjlighet till ett utbrott över 1 160. Vid ett sådant fall vänder vi blickarna mot 1 275, som tidigare varit en tydlig balanspunkt, en prisnivå med tydligt intresse från både köpare och säljare.

Anglo American handlas även strax under 200 dagars glidande medelvärde, som just nu noteras vid strax över 1 131. En etablering över detta långsiktiga vägskäl, skulle även ytterligare kunna bidra med positivitet.

Aktien handlas primärt på Londonbörsen, under symbol AAL, och ingår i storbolagsindexet FTSE 100.

Analys: Positiva tongångar i Anglo American!

Anglo American PLC
Entré köp P 1 081 Ticker AAL
Målkurs P 1 160 Marknad LSE
Nödutgång P 1 055 P/E est. 2017 6.12
Senaste P 1 081 Direkt avk. est. 2017 4.69%

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto