Home > Analys: Positiva tongångar i Kungsleden.

Analys: Positiva tongångar i Kungsleden.

Fastighetsbolaget Kungsleden har sedan slutet av juni vänt på tongångarna, efter att tung teknisk stödnivå stoppade en fortsatt resa söderut. Med förnyad köpstyrka indikerar underliggande momentum att vi nu laddar för en fortsatt uppgång. Aktien klev även på onsdagen över det medellånga MA 100, vilket signalerar ytterligare styrka…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Efter en ganska så tråkig inledning av innevarande året, bottnade Kungsleden först ut i början av andra kvartalet.

Här inväntade en tung teknisk stödnivå vid 51 kronor, som sedan ett år tillbaka noterat signifikant volym. Detta bekräftas även utifrån diagrammet nedan, speciellt i slutet av 2016 men även under andra kvartalet i år.

Denna prisnivå blev även en bottenfas, efter att vi kortfattat lyckades kliva upp till 59 kronor tidigare i slutet av juni, tillika en motståndsnivå med signifikant volym senaste året.

Underliggande köpstyrka har nu även tittat fram vid denna prisnivå, och signalerar istället att vi funnit en vändpunkt, som kan ta oss vidare norrut.

Vi anser därmed att ett inledande köpläge finns redan idag vid 52 kronor.

Nästa vecka presenterar dock bolaget delårsrapport den 12 juli klockan 07:00, vilket innebär att vi enbart rekommenderar en inledande position, för att istället vikta upp positionen vid en positiv rapport, för att begränsa en eventuell våt filt från rapporten.

Förslagsvis placeras en stop loss redan vid 50.75 kronor, strax under den tunga stödnivån 51 kronor.

Även om bolagets aktie nu funnit ett inledande stöd över MA 100, skulle en etablering över MA 50 ytterligare bidra med positivitet, som just nu noteras vid 52.57.

Vi bedömer att sannolikheten är god, att vi kan få uppleva en förnyad resa upp till 56 kronor, vilket även blir vår målkurs denna gång.

Så sent som i mitten av juni framgick det att SEB, som innehar en köprekommendation på bolaget, anser att Kungsleden jämfört med kollegor i sin sektor är ”mest attraktivt värderad”.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KLED.

Analys: Positiva tongångar i Kungsleden.

Kungsleden
Entré köp 52.00 kr Ticker KLED
Målkurs 56.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 50.75 kr P/E 4.9
Senaste 52.20 kr Direkt avk. 3.9%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto