Home > Analys: Positiva tongångar i Lundin Mining!

Analys: Positiva tongångar i Lundin Mining!

Efter en tid av tydligt pressat humör i samklang med att både ädel- och basmetaller backat på börsen, har Lundin Mining inlett hösten i negativa tongångar. Underliggande köpstyrka har börjat titta fram för drygt en vecka sedan vid tung teknisk stödnivå, vilket öppnar upp för en attraktiv återhämtning och förnyad resa norrut…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Efter att toppat ut tidigare i höstas för att notera ett nytt 10-årshögsta, har Lundin Mining inlett hösten i tydligt negativt spår.

Säljstyrkan lyckades dominera fram till för drygt en vecka sedan, vilket innebär att Lundin Mining gått från att handlas kring 63 kronor till onsdagens stängningskurs vid 56.90 kronor.

Nedgången har dessutom begränsats genom att bolagets aktie funnit mark kring underliggande signifikanta tekniska stödnivå vid 56 kronor.

Både bas- och ädelmetaller har fått ordentligt med pisk senaste tiden, till följd av kraftigt överköpt, samt en svagare dollar, vilket dessutom kan få en återhämtning och ge ytterligare rygg bakom köpare.

Därmed ser vi ett köpläge redan vid 56.50 kronor, och en resa vidare norrut till vår målkurs vid 62.00 kronor.

Under resans gång förväntar vi oss ett kortfattat mothugg från säljare vid 60 kronor, men möjligtvis även redan vid 58 kronor.

Vi väljer att kliva av vid 62 kronor, eftersom vi här förväntar oss ett tungt motstånd från säljare. Med tanke på att det finns en risk för potentiell rekyl på börsen, kan det vara värt att skörda frukten redan här.

Skulle det visa sig att stödet vid 56 kronor inte lyckas hålla, och att vi får ett genombrott med fortsatt svaghet, ja då ökar risken för att vi får en resa ned till 54, följt av 50 kronor. För att begränsa en sådan eventuell nedsida, placeras förslagsvis en stop loss redan vid 55 kronor.

Lättnad kom dessutom på tisdagen, genom att bolagets gruva Minera Candelaria enligt ett pressmeddelande har nått överenskommelser med tre olika fackföreningar, som representerar arbetare vid bolagets gruva i Chile.

Den nya uppgörelsen kommer, när den väl har registrerats hos Arbetsministeriet, löpa över 36 månader. Koppargruvan Candelaria sysselsätter totalt 1.567 anställda, samt ytterligare 2.500 uppdragstagare.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUMI.

Analys: Positiva tongångar i Lundin Mining!

Lundin Mining Corporation
Entré köp 56.50 kr Ticker LUMI
Målkurs 62.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 55.00 kr P/E 17.4
Senaste 56.90 kr Direkt avk. N/A
Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.