Home > Analys: Positiva tongångar i Swedbank!

Analys: Positiva tongångar i Swedbank!

Swedbank har under det andra kvartalet i år börjat uppvisa positiva tongångar. Kortfattad nedgång uppstod i början av maj, men fångades upp av tung teknisk stödnivå vid årslägsta. Därefter har aktien vid upprepade tillfällen utmanat det tunga vägskälet i form av MA 200, och underliggande momentum ser ut att vara av positiv karaktär, vilket öppnar upp för en trevlig vändpunkt…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Efter en negativ avslutning av första kvartalet i år, har vi fått en inledning av andra kvartalet i tydligt positiva tongångar.

Trots detta har Swedbank sedan årsskiftet tappat strax över 5 procent, men ser nu ut att ladda inför vidare uppgång framöver.

Positiva tongångar råder, vi har funnit tydlig mark vid utmanande av årslägsta strax under 205 kronor, samtidigt som vi under senaste veckorna tydligt utmanat 200 dagars glidande medelvärde.

Detta tunga vägskäl i form av MA 200, pekar även norrut, vilket är positivt.

På onsdagen utmanades kortsiktigt MA 50, samtidigt som aktien noteras strax över den tekniska stödnivån vid 209 kronor.

Trots en mindre nedgång, utmärker sig inte säljstyrkan, vilket vi ser som en underliggande styrka bakom ridån.

Vi ser därmed goda möjligheter till en vändpunkt vid 209 kronor, vilket vi bedömer öppnar upp för en uppgång för att utmana 218 kronor framöver, som väntas ge tydligt motstånd då vi noterat signifikant intresse från säljare och köpare vid denna prisnivå.

Om drygt en månad är det även dags för ännu en rapportflod, däribland Swedbank som lämnar delårsrapport den 19 juli, vilket kan vara värt att ta i åtanke om målkursen ej skulle ha uppnåtts till dess.

Swedbank har även nyligen gjort ett intressant förvärv. Betalningstjänstföretaget Payex, som omfattar ett flertal bolag i Sverige, Norge, Danmark och Finland har förvärvats enligt ett pressmeddelande den 10 maj.

”Genom förvärvet går Swedbank in i en ny marknad och kompletterar sin satsning framåt för att möta kundernas behov av heltäckande digitala lösningar på betallösningsmarknaden”, uppgav banken.

Bolaget kommer att drivas vidare som ett helägt dotterbolag, som har sitt huvudkontor i Visby.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWED A.

Analys: Positiva tongångar i Swedbank!

Swedbank
Entré köp 209.00 kr Ticker SWED A
Målkurs 218.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 207.00 kr P/E 11.5
Senaste 209.20 kr Direkt avk. 6.3%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto