Home > Analys: Positivt nyhetsflöde vänder Kinnevik.

Analys: Positivt nyhetsflöde vänder Kinnevik.

Kinnevik B aktien har efter en minikrasch på 30 % i början av året stabiliserats runt 220 kr nivån. Positivt nyhetsflöde under fredagen ledde till ett rejält avstamp uppåt under tilltagande omsättning vilket indikerar början av en återhämtning för aktien.

Vi har i analys 16 jan, varnat att den uppåtgående trenden i Kinnevik visade alltför kraftig lutning, en så kallad parabolisk uppgång som ofta slutar i en minikrasch alternativ en större trendvändning. När aktien visade en lägre lågpunkt den 17 jan under kraftigt ökad omsättning förändrades beteendemönstret i aktien och en säljsignal utlöstes. Nedgången blev lika kraftfull som uppgången och aktien föll inledningsvis till runt 250 kr. En mindre uppstuds ebbade ur strax under 280 kr nivån.

Aktien har därefter handlats i en tydligt nedåtgående trend och ett stöd har byggts upp runt 220 kr nivån under sex veckors tid. Ett brott av detta stöd signalerar en fortsatt nedgång medan en forcering av motståndet runt 240 kr indikerar en möjlig trendvändning.

Under fredagen presenterades positivt nyhetsflöde i form av en intervju av Rubin Ritter, medlem av Zalandos företagsledning, den Kinnevik-delägda tyska nätmodehandlaren. Det framgick att Zalando halkade i sin lönsamhetsplan under 2013 men är nu tillbaka på rätt spår. Zalandos klädförsäljning växte under första kvartalet i år med 35 procent, vilket var klart bättre än väntat. Enligt SME Direkt hade analytikerna som bevakar bolaget i snitt väntat sig 28 procents tillväxt.

Detta var precis vad som behövdes i form av ”trigger” för att bryta aktiens handelsintervall mellan 220 och 240 kr. Då omsättningen ökade markant i kombination med ett avstamp från en bottenkänning finns det goda förutsättningar att fredagens uppgång kan fortsätta.

Vi siktar in oss på ett test av 260 följt av 277 kr. Det tidigare motståndet runt 240 kr har omvandlats till ett stöd vilket skapar en attraktiv ingångsnivå för den snabbfotade spekulanten.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.