Home > Analys: Positivt test av MA 40 veckor i NetEnt B.

Analys: Positivt test av MA 40 veckor i NetEnt B.

NetEnt B har under veckan framgångsrikt avvisat MA 40 veckor ovanifrån vilket ger stöd för ett utbrott uppåt inom kort. Forceras 73.50kr utlöses en köpsignal.

NetEnt B långsiktigt stigande huvudtrend har det senaste året planat ut inom ett sidledes handelsintervall mellan 57 och 92kr. Inom denna konsolidering uppvisar aktien en sekvens av stigande lågpunkter och fallande toppar vilket bildat en kraftansamlingsfas i form av en triangelformation. Då huvudtrenden alltjämt är stigande förväntas ett utbrott på ovansidan i första hand, vilket understödjs av att aktien för första gången i år stängt signifikant ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor som planat ut.

Under veckan stärktes den tekniska bilden ytterligare genom att aktien testade MA 40 veckor ovanifrån vilket kraftfullt avvisades genom bildandet av en hammer vändningscandlestick. Det förefaller således att aktien står inför ett utbrott uppåt inom kort och vi ser en möjlighet att vara med redan nu i ett förmodat utbrottsförsök.

Vi rekommenderar på nytt ett köp där vi höjer ingångkursen till 71kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 68kr. Målkurs sätts till 78kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under MA 40 veckor finns närmaste stöd runt 65 kr. Forceras 61kr på nedsidan kan den stigande huvudtrenden ifrågasättas.

På ovansidan finns motstånd vid 73.50, 77, 85 samt 92kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt utplanandejämviktsvärdet, MA 40 veckor.

NetEnt B
Entré köp 71kr Ticker NET B
Målkurs 78kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 68kr P/E 34.1
Senaste 72.50kr Direkt avk. 3.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NET B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto