Home > Analys: Positivt trendbrott i Ericsson B…

Analys: Positivt trendbrott i Ericsson B…

Ericsson B har inlett en kraftansamling ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet och 57.50kr som tidigare utgjort ett motstånd. Oddsen är goda för fortsatt uppgång mot 66kr i första hand.

Ericsson B har varit en riktig underpresterare jämfört med börsen som helhet och har tappat nästan 2/3 av börsvärdet från toppen vid 120kr från 2015. I nedgångsfasen har aktien navigerat efter en väl definierad fallande trendkanal där kanaltaket agerat som ett motstånd vid tillfälliga upprekyler.

Aktien har efter en panikutförsäljning i oktober återhämtat hela kursfallet och återigen etablerat sig ovanför 57.50kr som på nytt omvandlats till ett stöd. Utbrottet uppåt sammanfaller med en etablering ovanför kanaltaket och det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor vilket är ett tydligt styrketecken då aktien handlats därunder sedan maj 2015.

Då risken för bakslag har reducerats föreslår vi ett köp i mitten av konsolideringen runt 59kr, som tolkas som en kraftansamling inför vidare uppgång mot 66kr i första hand. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 56.50kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 57.50kr har risken för ett falskt utbrott ökat med åtföljande nedgång understödd av utbrottshandlare som ligger felaktigt positionerade i marknaden mot i första hand 51kr

Ericsson B
Entré köp 59kr Ticker ERIC B
Målkurs 66kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 56.50kr P/E 114
Senaste 59kr Direkt avk. 1.7%

Den långa trenden i form av 40 veckor glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

Veckodiagram

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto