Home > Analys: Positivt utbrott i Balder!

Analys: Positivt utbrott i Balder!

Fastighetsbolaget Balder har likt sina branschkollegor upplevt en trevlig start sedan årsskiftet. Den stora uppgången som nu pågått under sju handelsdagar förstärktes i och med utbrottet av 50 dagars glidande medelvärde. Aktien är för tillfället kortsiktigt överköpt, samtidigt som vi etablerat oss över en tung motståndsnivå, vilket skapar underliggande positivitet för en fortsatt uppgång.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Balder har under februari månad fortsatt upp utan några nedgångsdagar.

Efter två dagars handel innebar en etablering över 50 dagars glidande medelvärde ytterligare bränsle till vidare uppgång, som nu efter onsdagens handel klivit över inte bara en tung motståndsnivå, men samtidigt 100 dagars glidande medelvärde som befann sig på samma prisnivå vid 193.00 kronor.

Detta innebär att trots att vi noterar att aktien kortsiktigt tydligt nu är överköpt efter sju dagars handel i rad på plus, ser vi underliggande stöd vid 193.00 kronor som bytt läger från att vara motstånd till agera tydligt stöd, samtidigt som stöd från MA 100 kan komma att vara en andra pusselbit för vidare positivitet och fortsatt uppgång.

Historiskt noterar vi att 193 kronor har uppvisat hög handelsaktivitet, vilket innebär att köpare och säljare bedriver en tydlig dragkamp kring denna prisnivå.

Eftersom vi befinner oss i ett kortsiktigt överköpt scenario, ser vi ett attraktivt köp kring onsdagens stängning runt 195.50 kronor ned till 193.00 kronor vid en eventuell andhämtning inför vidare uppgång.

Samtidigt ställer vi in siktet på 205.00 kronor, vilket innebär att vi på vår målkurs räknar med att säljare kommer att kliva tydligt in i bilden, då vi även här noterat historiskt hög handelsaktivitet.

Om börsen som helhet, och fastighetssektorn fortsätter att uppvisa positiva signaler, kan vi på sikt även få uppleva en uppgång till 220.00 kronor, däremot räknar vi med att en sådan resa kan upplevas betydligt mer skakig.

På det stora hela har Balder likt sina branschkollegor fått flera höjda rekommendationer sedan årsskiftet.

Moody’s lämnade i mitten av december månad även ett ”investment grade”-betyg för Balder, där Baa3 med stabila utsikter lämnades.

”Ratingen är viktig för Balders fortsatta tillväxt på kapitalmarknaden. Balder investerar sedan några år tillbaka i både Danmark och Finland där vi har en exponering mot euron. Med en rating från Moody’s kan vi utnyttja den europeiska kapitalmarknaden för att tillgodose dessa behov”, kommenterade Balder i ett pressmeddelande gällande betyget.

Den 22 februari lämnar bolaget delårsrapport för det fjärde kvartalet.

Balder
Entré köp 193.00 kr Ticker BALD B
Målkurs 205.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 189.00 kr P/E 5.9
Senaste 195.70 kr Direkt avk. 0%

 

Ett attraktivt köpläge kan göras mellan onsdagens stängningskurs runt 195.50 kronor ned till 193.00 kronor, och målkursen landar på 205.00 kronor. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 189.00 kronor.

Aktien klev på onsdagen över 100 dagars glidande medelvärde, som fem dagar tidigare även klev över 50 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BALD B.

Analys: Positivt utbrott i Balder!

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto