Home > Analys: Positivt utbrott från Eurostoxx termin

Analys: Positivt utbrott från Eurostoxx termin

Europeiska Eurostoxx terminen har handlats i ett smalt handelsintervall i kölvattnet på ovissheten gällande eventuell utökning av lånetaket. Detta intervall bröts på ovansidan under torsdagens handel vilket tolkas som att marknaden förväntar sig åtminstone en temporär höjning av lånetaket.

Börsen i form av Eurostoxx 50 termin har de senaste veckorna handlats i ett smalt handelsintervall i väntan på vidare information gällande resolution om eventuell utökning av lånetaket. Inget konkret har presenterats än så länge, men då diskussioner hålls genom stängda dörrar har marknaden valt att tyda detta som att en resolution är på gång och brutit intervallet på ovansidan vilket återigen bekräftar den långsiktigt stigande trenden.

På lång sikt har inget förändrats de senaste månaderna då Eurostoxx 50 terminen fortfarande handlas i en väl definierad stigande trendkanal. Det kan tyckas vara en tråkig utveckling då stigande kurser tenderar att minska volatiliteten och därmed potentiella kortsiktiga handels möjligheter. I en stigande marknad får man ändra fokus till att sitta med rätt aktier, det vill säga de aktier som uppvisar en relativ styrka i jämförelse mot det underliggande indexet. De aktier med positiv relativ styrka klarar sig bra genom rekylfaserna på börsen samtidigt som det överpresterar när börsen går upp. Låter enkelt eller hur?

Då terminen brutit ett snävt handelsintervall förväntas fortsatt uppgång mot motståndet vid kanaltaket runt 3050 samt 3080. Där förväntas starten av en rekyl ned mot stödet runt 2925.

Eurostoxx terminen handlas för närvarande 11 % över dess underliggande 200 periods medelvärde. Detta värde är högt då det ligger i övre delen av spannet där tidigare vändningar har gjorts. Ett värde på 12 % har ofta signalerat behovet av en rekyl vilket innebär att fortsatt uppgång lever på lånad tid.

De nivåer vi navigerar efter framöver är kanaltaket runt 3050 samt 3080, samt stödet runt 2925.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto