Home > Analys: Positivt utbrott i Lundin Mining!

Analys: Positivt utbrott i Lundin Mining!

Lundin Mining har efter en mindre rekyl vid taket i en ”megaphone formation” brutit sig loss på ovansidan vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 59kr i första hand.

Vi har tidigare haft en positiv inställning till Lundin mining efter att aktien brutit sig loss från en större bottenformation i form av en huvudskuldra i mitten av juli. Vi rekommenderade ett köp runt 32kr, vilket missades initialt i motreaktionen på köpsignalen men uppnåddes två veckor senare. Vårt prisobjektiv på 37.50kr uppnåddes med råge och aktien lyckades t.o.m. passera prisobjektivet från bottenformationen på 45kr.

Aktien har därefter handlats i en starkt stigande trend och uppvisat efter en mindre motreaktion vid taket i en ”megaphone formation” men kommit tillbaka snabbt och på ett kraftfullt sätt brutit sig loss på ovansidan. Detta är ett tydligt styrketecken som ger stöd för fortsatt uppgång mot tidigare toppnotering i närheten av 59kr. Passeras detta finns nästa avstämningsnivå vid 70kr följt av all time highs vid 97.50kr.

Aktien är köpvärd på rekyl framförallt vid ett återtest av 50-51kr nivån på ovansidan, som omvandlats till ett starkt stöd. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 48kr. Målkurs sätts konservativt till 58.75kr.

Lundin mining
Entré köp 50-51kr Ticker LUMI
Målkurs 58.75kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 48kr P/E neg
Senaste 51.20kr Direkt avk. 0%

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under utbrottsnivån vid 50kr finns stöd närmaste stöd runt 43.50kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto