Home > Analys: Positivt utbrott i Unibet!

Analys: Positivt utbrott i Unibet!

Unibet har efter två dagars handel på plus etablerat sig över 81 kronor, och därmed tagit ett ordentligt kliv över det stora motståndet som inväntat kring denna prisnivå. I och med utbrottet och bekräftelse från tre tekniska nyckelnivåer finns det gott om utrymme för vidare uppgång till vår målkurs.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Unibet har fortsatt att handlas i positiva tongångar för tredje dagen i rad, och köparna är nu tillbaka i spelet på allvar efter kraftigt utbrott av tre tekniska nyckelnivåer.

Första bekräftelse av en teknisk nyckelnivå av positiv karaktär kom redan vid utbrottet av 81 kronor varpå ett tungt motstånd inväntat sedan tidigare.

Andra positiva signalen kom i samband med att vi samtidigt bröt oss över 100 dagars glidande medelvärde när vi tog klivet över 81 kronor.

Vår tredje bekräftelse kom när vi även bröt den trendlinje vid samma prisnivå som skapats i och med allt lägre toppar sedan maj i år.

Vi har alltså utbrott av tre tekniska nyckelnivåer som tillsammans skapar en attraktiv ingångspunkt vid nuvarande prisnivå.

Fram till och med 87 – 88 kronor räknar vi inte med något större motstånd från säljare, utan det blir inte förrän vi närmar oss 90 kronor som vi räknar med att säljare skall börja sticka ut hakan.

Vår målkurs på 92 kronor innebär även att vi räknar med att ta oss vidare upp till högsta notering sedan slutet av juli i år.

Ovanför denna prisnivå har vi historiskt sett under året fått en väldigt ”skvalpig” handel, och det kan vara på sin plats att därmed stänga positionen vid denna målkurs.

Den 2:e november presenterade Unibet ett rörelseresultat som krossade analytikernas förväntningar. EBITDA-resultatet förväntade analytikerna sig 29.2 miljoner pund, men visade sig vara hela 33.1 miljoner pund.

Även spelöverskottet visade sig ha ökat med omkring 50 procent i oktober månad, jämfört med samma period föregående året vilket spred ytterligare bränsle till uppgången.

Sedan en vecka tillbaka har bolagets aktie stigit drygt +7.5 procent, men noteras fortfarande -21.50 procent sedan årsskiftet.

Unibet
Entré köp 84.75 kr Ticker UNIB SDB
Målkurs 92.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 82.25 kr P/E 24.2
Senaste 84.75 kr Direkt avk. 3.4%

 

Vi rekommenderar ett köp vid nuvarande prisnivå kring 84.75 kr, och vi sätter målkursen till 92 kronor tillika fyra månaders högsta som historiskt sett upplevt hög handelsaktivitet. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 82.25 kronor.

Aktien handlas ovanför 100 dagars glidande medelvärde, men strax under det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 dagar och 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol UNIB SDB.

Unibet (dagsdiagram)

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto