Home > Analys: Potentiell bottenformation i Hennes & Mauritz.

Analys: Potentiell bottenformation i Hennes & Mauritz.

HM B handlas inom en fallande huvudtrend där aktien nyligen gjort ett kraftigt avstamp vid stödet runt 239kr och bildat en potentiell huvudskuldra bottenformation.

HM B aktien handlas inom en fallande trendkanal under det långsiktigt fallande jämviktsvärdet, MA 40 veckor. Kanalgolvet utgör ett stöd vid kursfall och kanaltaket ett potentiellt motstånd vid kursuppgång.

Aktien har efter en avstämning av MA 40 veckor underifrån i slutet av april accelererat på nedsidan, vilket tagit aktien ned för ett test av stödet runt 239kr, där en kraftfull köprespons uppvisats, följt av ett lyckosamt återtest av stödet veckan därefter. Detta är ett styrketecken som förstärkts genom bildandet av en potentiell huvudskuldra bottenformation. Så länge som 239 kr nivån förblir intakt förväntas ett utbrott på ovansidan, vilket bekräftas genom en stängning på veckobasis ovanför 261kr.

Vid ett positivt utbrott finns motståndszonen runt 266kr vilket om passeras öppnar upp för ett brott av den fallande trenden runt 270kr följt av MA 40 veckor vid 280kr.

HM B- potentiell bottenformation
Entré köp 250kr Ticker HM B
Målkurs 279kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 235kr P/E 22
Senaste 255.30kr Direkt avk. 3.9%

Då risken på nedsidan avtagit föreslås ett köp på rekyl ned mot 250kr. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 235kr. Målkurs sätts konservativt till 279kr med reservation för möjligheten till en trendvändning uppåt.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto