Home > Analys: Potentiell toppformation i Skanska B

Analys: Potentiell toppformation i Skanska B

Skanska B har rekylerat kraftigt efter ett test av motståndet vid kanaltaket. En potentiell toppformation i form av en huvudskuldra formation har bildats vilket bekräftas vid notering under 118 kr.

Skanska-aktien har ett P/E på 13.7 vilket är lägre än bransch genomsnittet på 18.27. Utdelningen förväntas öka med 3 % för 2014 och 6 % för 2015 och är för närvarande 6 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 4.9 %, vilket är i linje med bransch snittet på 4.63 %. Vinst per aktie är 8.95 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste motstånd finns vid 125 kr samt 128 kr. Närmaste stöd vid 118 kr.

Skanska B befinner sig i en väl definierad stigande trendkanal sedan botten runt 94 kr från juni 2012. Inom trendkanalen har aktien respekterat motståndet vid kanaltaket samt stödet vid kanalgolvet väl. En initial overshooting av motståndet vid kanaltaket i september visade sig vara kortlivad och aktien har därefter rekylerat kraftigt och bildat en möjlig toppformation.

Vi har tidigare rekommenderar att man plockar hem åtminstone en del av vinsten då aktien varit mycket sträckt på ovansidan. Då momentum i uppgången tydligt avtagit i kombination med en möjlig toppformation bör man vara uppmärksam om aktien misslyckas att forcera motståndet vid 125 kr och därefter bryter stödet vid 118 kr. Detta skulle utlösa en säljsignal med ett prisobjektiv på 10 kr vilket ger en möjlig målkurs på 108 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKA B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto