Home > Analys: Potentiell trendvändning i Lundin Petroleum

Analys: Potentiell trendvändning i Lundin Petroleum

Lundin Petroleum befinner sig i en långsiktigt fallande trend där en möjlig bottenformation inför en trendvändning uppåt håller på att bildas. Aktien har testat tidigare lågpunkt vilket lett till en kraftfull motreaktion och bildandet av en omslagsformation i form av upp och nedvänd huvudskuldra formation. Bryts 130 kr utlöses en köpsignal.

Lundin petroleum har varit en riktig underpresterare på börsen sedan toppen runt 185 kr från januari 2012. Aktien har tappat drygt en tredjedel av börsvärdet och den tekniska bilden har varit mörk fram tills i slutet av februari. Ett test av en tidigare lågpunkt runt 117 kr ledde initialt till en kraftig motreaktion och även efter ett genombrott har aktien inte lyckats att attrahera en bestående säljkraft och handlas nu återigen ovanför denna lågpunkt.

Detta indikerar att det finns köpare som ser kursfall som ett attraktivt läge att köpa på sig billigt. En möjlig bottenformation i form av en upp och nedvänd huvudskuldra håller på att bildas och så länge som aktien handlas ovanför 115 kr finns det goda möjligheter att denna formation på sikt leder till en större trendvändning.

Forceras 130 kr nivån utlöses en stark köpsignal då aktien bryter sig fri från en bottenformation i kombination med en forcering av den fallande trenden.

Aktien handlas under det fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 116 kr, följt av 110 kr. Närmaste motstånd finns i närheten av 130 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
77,7 (31,70) 5,0 (3,34) 4,8 (3,50) 0 (0) 0 1,63 26,52
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto