Home > Analys: Potentiellt köpläge vid pullback i Crude Oil

Analys: Potentiellt köpläge vid pullback i Crude Oil

Crude Oil fann värde/balans efter det enorma raset till följd av den stundande finanskrisen och har roterat kring sitt värdeområde sedan dess. För ett tag sedan bottnade vi ur i unfair lows, där köparna vanligtvis är mer intresserade av att göra affärer. Se grafen nedan för en tydlig bild av den större kontexten och värde sett ur ett vecko-perspektiv.

olja vecka
Värdeområde Crude Oil sett ur ett vecko-perspektiv

Sedan botten för några veckor sedan så har vi trendat uppåt och priset har redan tagit sig upp drygt 5 % från botten till högsta notering. I kontexten av denna dagliga upptrend (kom ihåg att kontext är A och O och att min analys bygger mycket till kombination av tidsramar) så har vi nu funnit ett mindre LTF-värdeområde. För de aktörer som söker en möjlighet att följa med på resan uppåt, ser jag nu potentiellt ett bra tillfälle att komma med på tåget. Om ni studerar 120-minuters grafen nedan så är det tydligt att upptrenden tillfälligt har avstannat och att värde råder.

Att köpa kring stödzoner i unfair lows, sett till 120-minuters grafen är troligtvis en bra möjlighet att komma med på resan uppåt. För den mer kortsiktiga aktören så nöjer man sig med att handla LTF-värdeområdet och för den som söker mer potential så ser man det som ett bra tillfälle att tima sin entry för en längre resa i linje med den större bilden av värde (daglig/vecko).

olja 120
Crude Oil 120-minuters graf – det har funnit många tillfälle att gå både lång och kort kring värde

Optimalt är priser kring 91.80-92.40 (eventuellt ner mot 91.40-området som får betraktas som slutzon) för en rörelse upp mot 93.80-området. Om priser sedan tar sig upp ovanför 93.80 med fortsatt acceptans så är sannolikheten god för en fortsättning upp i linje med det större värdeområdet, där potentialen sträcker sig upp mot 106 dollar/fat eller högre upp i unfair highs.

World Capital Markets – Sveriges första analysprodukt baserad på Volume Profile

World Capital Markets är ett exklusivt marknadsbrev som går ut genom e-post i PDF-format. Produkten är Sveriges första baserad på analysverktyget Volume Profile och består av aktuella marknadsuppdateringar, konkreta handelscase och teoretisk utbildning om de finansiella marknaderna. Fokus ligger på några av de populäraste och mest likvida marknaderna i världen, The World Capital Markets. Däribland finner ni OMXS 30, Dax, S&P500, Guld, Silver, Crude Oil och några fler.

Under en begränsad period så erbjuds produkten helt gratis. För att starta er prenumeration så behöver ni endast besöka Worldcapitalmarkets.se och signa upp er e-postadress på förstasidan, så kommer ni mottaga brevet helt utan kostnad direkt i er inkorg.

Prenumerera →

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto