Home > Analys: Pressad Hennes & Mauritz närmar sig en vändpunkt…

Analys: Pressad Hennes & Mauritz närmar sig en vändpunkt…

Hennes & Mauritz har inlett december månad i ett klart dystert humör. Efter besvikelse på novemberförsäljningen med en lägre försäljningsökning än väntat har bolagets aktie tappat lite mer än 9 procent sedan den 14 december. Den kraftiga nedgången på kort tid tillsammans med att säljstyrkan avtar närmar sig aktien nu en vändpunkt.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Hennes & Mauritz har fått uppleva en riktigt skakig höst i spår av det varma höstklimatet, vilket reflekterats i rapporter och nyhetsflöde.

Efter att H&M kraftigt föll i spår av senaste försäljningssiffrorna från november, innebär det att bolagets aktie nu backat över 9 procent sedan den 14 december.

Vi noterar även att vi tar allt närmre kliv en översåld situation, samtidigt som säljstyrkan avtar utifrån volymen.

I och med att vi nu upplevt en nedgång på över 9 procent noteras även H&M under vår medeltalstrio med både MA 50, 100 men även 200 dagars glidande medelvärde. Nedgången föregående vecka innebar även att vi stängde under 40 veckors glidande medelvärde.

Däremot har aktien pressats märkbart hårt under en väldigt kort tidshorisont, vilket i sig innebär att med en nedgång mot 250 kronor ser vi snarare att en vändpunkt uppenbaras.

Målkursen landar på 265 kronor, dock räknar vi med att på väg norrut få uppleva ett visst motstånd redan vid 260 kronor, varpå tidigare hög handelsaktivitet uppenbarats.

På inte allt för lång sikt har H&M potential nog att uppnå en prisnivå som 275 kronor, och med facit i hand med starka siffror från branschkollegor som Kappahl och Retail & Brands som rapporterade på torsdagen kanske vi kan få uppleva en trevlig uppgång under januari i spår av bra utförsäljning kring jul och nyår.

Den 15 december framgick det att försäljningen steg 9 procent i november, vilket i sig innebar en tillväxt på 4 procent samma period året före. Trots tillväxten låg förväntningarna bland analytikerna på 13.6 procent, och bolagets aktie föll kraftigt i spår av besvikelser ur novembersiffrorna.

Det varma höstvädret har satt sina spår, och redan tidigare i höstas uppenbarades detta, och höga lagernivåer var även något som lyftes fram i samband med försäljningssiffrorna bland flera analytiker.

Samtidigt är det värt att notera att H&M i dagsläget bedriver e-handel på 35 av totalt 64 marknader, vilket bolaget successivt växer inom och en potentiell ökad försäljning är att vänta.

Butiksexpansionerna fortsätter även att rulla på, med bland annat Vietnam under 2017, men även Colombia, Island, Kazakstan för att nämna några.

Hennes & Mauritz
Entré köp 250.00 kr Ticker HM B
Målkurs 265.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 245.00 kr P/E 22.9
Senaste 252.30 kr Direkt avk. 3.9%

 

En attraktiv ingångspunkt ses redan kring nuvarande prisnivå ned mot 250 kronor, varpå en vändpunkt öppnar upp för uppgång emot inledningsvis 265 kronor, med potential mot 275 kronor på sikt. En stop loss placeras förslagsvis redan vid 245 kronor.

H&M handlas strax under vår medeltalstrio med MA 50, 100 och 200 dagars glidande medelvärde. Föregående vecka pressades även aktien under 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HM B.

Analys: Pressad Hennes & Mauritz närmar sig en vändpunkt...

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto