Home > Analys: Prisobjektiv uppnått för Kinnevik B

Analys: Prisobjektiv uppnått för Kinnevik B

Kinnevik B har haft en fenomenal utveckling på börsen 2013 med en uppgång på drygt 80 %. Aktien ligger i en stark upptrend och har uppnått ett tekniskt prisobjektiv vilket kan indikera att potentialen för vidare uppgång numera är begränsad.

Aktien handlas betydligt över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 210 kr. Motstånd vid kanaltaket runt 275 kr.

Kinnevik B aktien är en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen och ligger i en stigande trend efter den utlösta köpsignalen i juli och augusti månad. Uppgången kan liknas en parabolisk uppgång vilket indikerar en extremt stark aktie samtidigt som ett varnande finger ges då aktien är i behov av en större andhämtnings paus för att rebalansera sentimentet, och ge möjlighet för en ny uppgångsfas. Ett tekniskt prisobjektiv är skillnaden mellan lågpunkten från 2008 runt 50 kr och toppnoteringen från 2011 på 160 kr. Detta ger en potential på 110 kr från starten av senaste uppgångsfas med andra ord 120 kr plus 110 kr vilket ger en målkurs på 230 kr.

Då aktien uppnått prisobjektivet och även marginellt passerat detta kan det indikera att potentialen för vidare uppgång är begränsad. Jämför man aktien med dess långsiktiga jämviktspris i form av 40 veckors glidande medelvärde handlas den betydligt ovanför detta vilket indikerar att aktien är överköpt. Skulle aktien trots detta fortsätta uppåt finns närmaste motstånd vid yttre kanaltaket runt 275 kr där man bör plocka hem vinsten.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto