Home > Analys: Proffice B laddar för köpsignal.

Analys: Proffice B laddar för köpsignal.

Proffice B har bildat en bottenformation i form av en omvänd huvudskuldra efter ett framgångsrikt test av en tidigare lågpunkt. Forceras 19.10 kr utlöses en köpsignal med ett prisobjektiv på 21.70 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Proffice B har varit en riktig underpresterare på börsen sedan mitten av juli 2012 då aktien toppade ur på 28.40 kr. Svagheten blev allt tydligare då aktien i september bröt igenom jämviktsvärdet i form av MA-200 och har därefter inte lyckats med en bestående notering därovan, vilket gjort aktien ointressant för ett långsiktigt köp.

Detta har de senaste månaderna förändrats rejält då aktien bildat en bottenformation i form av en upp och nedvänd huvudskuldra formation samtidigt som aktien gjort ett rejält avstamp vid en tidigare lågpunkt vilket sannolikt resulterar i bildandet av en större dubbelbotten.

Forceras nacklinjen i huvudskuldra fomationen vid 19.10 kr utlöses en köpsignal med ett prisobjektiv på 21.70 kr. Detta ökar också oddsen att aktien bildat en större dubbelbotten vilket i sådana fall indikerar betydligt högre kurser framöver.

Vi rekommenderar ett köp på utbrott vid 19.20 till 19.50 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 18.40 kr, en nivå aktien inte bör nå med tanke på den positiva tekniska bilden. Målkurs sätts konservativt till 21.60 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid 18.70 följt av 17.80 kr. Motstånd finns vid 19.10 följt av 22.10 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PROE B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto