Home > Analys: Randgold Resources laddar för vidare uppgång…

Analys: Randgold Resources laddar för vidare uppgång…

Ett intressant gruvbolag som vi lyfter fram denna vecka är Randgold Resources. Bolagets aktie visar flera tecken på kraftsamling, inför vidare uppgång. Med stöd även från guld som befinner sig i ett tydligt positivt momentum till följd av politisk oro i USA, tycker vi att det bådar gott för framtida utveckling…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Randgold Resources är ett gruvbolag grundat så sent som 1995, med rötter och huvudkontor i St. Helier Jersey.

Bolagets aktie uppvisar positiva tongångar, efter att vi tydligt lämnade balanspunkten 7 200 bakom oss i fredags. Balanspunkten är en prisnivå som noterat signifikant volym senaste tre åren, och i diagrammet nedan ser vi även en tydlig dragkraft mot denna prisnivå senaste året.

Styrketecken uppstod i samband med detta avvikande, då vi noterade signifikant volym när vi lämnade balanspunkten i onsdags, vilket innebär att vi nu ser kraftsamling inför vidare uppgång…

Vi har inom kort en tydlig teknisk motståndsnivå vid 7 700 framför oss. Prisnivån är även årshögsta, vilket innebär att vi väntar oss ett visst mothugg från säljare här.

Ytterligare positivitet noteras, som kan ge stöd till utbrott och en vidare uppgång.

Guldet som befinner sig i en positiv trend efter utbrott av 1265 dollar, till följd av politisk oro i USA som fått den amerikanska dollarn på fall, väntas fortsätta vidare norrut.

På sikt skulle ett utbrott och etablering över 7 700 ge möjlighet till en uppgång mot 8 600 för Randgold Resources, dock stundar först sentimentala prisnivån 8 000 framöver.

Även om vi har en sådan signifikant sentimental prisnivå, ser vi inte någon tung volym vid denna prisnivå.

Bolagets tidigare delårsrapport den 4 maj gav ett positivt momentum, och vändpunkt under 100 dagars glidande medelvärde.

Efter en tydlig uppgång under maj månad, ser vi dock stöd till vidare styrka och attraktiv uppgång framöver.

Vi ser ett köpläge efter utbrott och etablering över 7 700, för en uppgång till inledningsvis 8 000, men det finns utrymme till uppgång mot 8 600 på sikt, om den positiviteten som avspeglas på marknaden kvarstår.

Vi ser en attraktiv risk/reward, vilket innebär vi ser ett köpläge efter utbrott och etablering över 7 700. Vår målkurs landar på 7 795, men vi ser möjlighet till uppgång mot 8 600 på sikt. Om svaghet däremot skulle uppstå vid ett kliv över 7 700, tar vi en stop loss relativt fort vid 7 670.

Randgold Resources har även nyligen tydligt lämnat bakom sig medeltalstrion med 50, 100 och 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien ingår i det brittiska storbolagsindexet FTSE 100, och handlas på Londonbörsen, under symbol RRS.

Analys: Randgold Resources laddar för vidare uppgång…

Randgold Resources
Entré köp £7 701.00 Ticker RRS
Målkurs £7 795.00 Marknad LSE
Nödutgång £7 670.00 P/E est 2017 31.23
Senaste £7 655.00 Direkt avk. est 2017 1.69%
Taggar:
CFD
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto