Home > Analys: Ratos närmar sig ett köpläge!

Analys: Ratos närmar sig ett köpläge!

Ratos har likt flera andra bolag på börsen fått en negativ utveckling sedan början av sommaren. Bottenkänning uppstod i slutet av augusti, och september månad inletts i tydligt positiva tongångar. Kortsiktigt vägskäl samt tekniskt motstånd utmanas nu, men underliggande momentum tes tala för att vi får ett utbrott och vidare resa norrut…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Private Equity bolaget Ratos, som främst är inriktat mot aktiva och långsiktiga innehav i onoterade bolag, har sedan början av sommaren upplevt en tydligt negativ rörelse på Stockholmsbörsen.

Bolaget har genom tydlig övertagande säljstyrka sakta men säkert rört sig allt söderut, tills bottenkänning uppstod i slutet av augusti vid 36.50 kronor.

September månad har inletts i tydligt positiva tongångar, och på onsdagen utmanades kortsiktiga vägskälet i form av 50 dagars glidande medelvärde vid 38.50 kronor.

Dessutom befinner vi oss vid just prisnivån 38.50 kronor, som tidigare i år visat sig varit svårslagen.

Vid ett utbrott etablering över denna prisnivå, samt en stängning över MA 50, talar mycket för att vi kan komma få uppleva en rörelse till inledningsvis 41 kronor. Ingångsläge ses därmed vid 38.75 kronor, med en målkurs på 41.00 kronor.

I ett scenario då köpstyrkan och riskaptiten fortsätter på Stockholmsbörsen, ja då kan vi få se rörelser vidare norrut till 43.75 kronor. Risken ökar betydligt i ett sådant scenario, varpå vikta ned i samklang med uppgång över 41.00 kronor anses vara högst rekommenderat.

I ett scenario då vi får ett utbrott norrut, och förnyad svaghet mot förmodan uppstår inom kort, begränsas en sådan nedsida genom att förslagsvis placera en stop loss redan vid 37.75 kronor, eftersom risken för en fortsatt vidare resa söderut då är tydligt förhöjd.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol RATO B.

Analys: Ratos närmar sig ett köpläge!

Ratos
Entré köp 38.75 kr Ticker RATO B
Målkurs 41.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 37.75 kr P/E NEG
Senaste 38.19 kr Direkt avk. 5.2%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto