Home > Analys: Rekyl i Hennes & Mauritz skapar köpläge

Analys: Rekyl i Hennes & Mauritz skapar köpläge

HM B aktien har brutit ett treårigt handelsintervall mellan 180 till 260 kr på ovansidan och befinner sig i en starkt stigande trend. Aktien har rekylerat efter ett test av den psykologiska 300 kr nivån och befinner sig i närheten av stödnivåer vilket skapar ett attraktivt köpläge i aktien.

Vi har tidigare nämnt att HM B aktiens börsutveckling de senaste åren har inte varit någon kul resa för aktieägare då aktien handlats på samma nivåer som för tre år sedan. Detta har nu ändrats då aktien forcerat ett treårigt konsolideringsområde mellan 180 till 260 kr under rejält tilltagande volymer vilket indikerar att aktien är redo för en signifikant uppgång.

Aktien bröt uppåt från vad som kan liknas en flaggformation i mitten av december vilket ofta förekommer halvvägs i en trendande rörelse vilket i detta fall skulle indikera en fortsatt uppgång till 340 kr, vilket även sammanfaller med prisobjektivet från det tidigare konsolideringsintervallet (260-180= 80 kr + 260 kr = 340 kr). Se nedanstående veckodiagram.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

Då aktien befinner sig i en tydligt stigande trend gäller det att köpa aktien i en rekyl mot underliggande stödnivåer. En rekyl från den psykologiska 300 kr nivån har medfört ett sådant läge då stöd finns dels i form av ett återtest av utbrottsnivån från ”flaggformationen” samt stöd vid den stigande trendlinjen.

Vi ser en god möjlighet att vara med på fortsatt uppgång i aktien och rekommenderar ett köp runt 285 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 275 kr. Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Stöd finns runt 284 kr. Motstånd vid 300 kr. Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HM B.

Nyckeltal P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
52,5 0,3 1,6 4 1,60 0,76 24,79
Dagsdiagram)
Dagsdiagram)

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto