Home > Analys: Rekyl i Axis skapar attraktivt köpläge

Analys: Rekyl i Axis skapar attraktivt köpläge

Axis aktien utlöste en köpsignal den 11 september då ett bredare handelsintervall forcerades på ovansidan. Aktien har nu inlett en rekyl på väg mot utbrottsnivån vilket skapar ett attraktivt köpläge inför vidare uppgång.

Axis-aktien har ett P/E på 31.8 vilket är betydligt högre än det negativa bransch genomsnittet på -97.64 Utdelningen förväntas öka med 20 % för 2014 och 9 % för 2015, för närvarande är utdelningen 5 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 2.5 %, vilket är något högre än bransch snittet på 2.21 %. Vinst per aktie är 6.40 kr.

Aktien handlas betydligt över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid det tidigare motståndet, vilket omvandlats till stöd runt 195 samt 190 kr. Motstånd finns vid tidigare toppen runt 208.40 kr.

Axis aktien har haft en sidåtgående utveckling sedan 2012 mellan 135 och 190 kr. Då den långsiktiga huvudtrenden varit stigande var det naturligt att konsolideringen var en kraftansamlingsfas inför vidare uppgång. Den 11 september forcerades intervallet på ovansidan och utlöste köpsignal. Prisobjektivet är på 240 kr (skillnaden mellan botten och taket i handelsintervallet).

Aktien nådde som högst 208.40 kr och har nu inlett en rekyl på väg ned för att testa utbrottsnivån. Skulle aktien ta sig ned mot 195 kr eller ännu bättre 190 kr uppstår ett optimalt köpläge då aktien testar stöd nivåer i en stigande trend.

I dagsläget ser den nuvarande rekylen ut som ett mindre hack i en etablerad upptrend, vilket kombinerat med en uppvisad styrka i jämförelse med omxs30 index ger goda förutsättningar för vidare uppgång. En stop loss placeras förslagsvis vid 180 kr då den stigande trenden brutits med god marginal.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen med symbol AXIS.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto