Home > Analys: Rekyl i Cisco kan skapa köpläge

Analys: Rekyl i Cisco kan skapa köpläge

Cisco har nyligen stannat upp i ett läge som får en att vara extra uppmärksam på signaler om vändning nedåt för en lite större paus, vilket bör kunna erbjuda ett intressant köpläge.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Tidscykler

Det är framförallt de större cyklerna som intresserar oss när det gäller Cisco. Vi startar vår räkning från lågpunkten i augusti 2011 där vi nu söker en långsiktig relation till lågpunkten i februari tidigare i år. Det är inte omöjligt att en sådan infunnit sig, men det förefaller mer sannolikt att vi inte är i mål än. Den närmast förestående relationen i tid infinner sig mellan den 24 till 29 augusti. Klarar den positiva trenden att fortsätta förbi detta tidsfönster tar cyklerna tidigast sikte på målgång mellan den 9 och 14 oktober.

CSCO dagsdiagram
CSCO dagsdiagram

Pivots

Att vi bör få en reaktion på drygt $31 är inte konstigt. Sannolikt är denna nivå av stor vikt då den står i 360 graders relation med lågpunkten på drygt $13 från augusti 2011. Lyckas marknaden ta sig igenom och etablera sig över $31 tar vi i första hand sikte mot $34 som står i 180 graders relation med lågpunkten på $23 från i februari.

Närmaste stödnivå finner vi vid $28. Bryts denna nivå bör marknaden ta sikte mot $25.

Vågmönster

Vi har från lågpunkten i februari i år lyckats mäkta med tre vågor uppåt. I rådande situation, så länge som marknaden håller sig ovanför $28, förväntar vi oss ytterligare minst en våg uppåt. I grafen ovan ser vi vad som möjligen kan visa sig vara en stigande kil inom ramen för en eventuellt avslutande våg. En så kallad ”ending diagonal”  som i så fall ska ta formen av fem vågor där var och en av de underordnade vågorna tar sig fram i stötar om tre.

Från botten den 27 juni har vi vad som förefaller vara en komplett femvågssekvens, vilket indikerar att just den cykeln närmar sig sitt slut.

Tekniska indikatorer

Oscillatorerna är i detta läge intressanta och signalerar att det kan vara dags för en rekyl. Det är den negativa divergensen mellan RSI och pris som utgör den tydligaste varningen.

De glidande medelvärdena är stigande vilket skvallrar om en positiv trend, men de har dragit isär en hel del. Denna situation är i sig ingen säljsignal, men stärker tillsammans med övriga verktyg bilden av en marknad som kanske dragit på lite väl mycket i det kortare perspektivet.

Cisco – en överblick
Entré köp $29.00 Ticker CSCO
Målkurs $34.00 Marknad NASDAQ
Nödutgång $28.00 P/E 13.1 %
Senaste $30.94 Direkt avk. 2.9 %

Summering

Cisco befinner sig i en situation där vi söker ett läge att köpa på en dipp ned mot $28 för vidare resa norrut för ett återtest av $31 och möjligen även ett utbrott mot $34. Vår stop-loss är en stängning under $28.

Kommer ett utbrott över $31 direkt förefaller det inte fördelaktigt att köpa eftersom risken är stor att detta utbrott är falskt (vi har fem vågor upp från 27 juni), utan vi vill gärna se ett tydligt tapp i pris.

Den mer försiktige, alternativt om priset inte trycks ned tillräckligt mot $28 inväntar en tydlig dragning nedåt och ett utbrott med daglig stängning över $31. En stopp kan och bör i ett sådant läge sättas relativt tight.

Cisco rapporterar 17 augusti, vilket kan skapa volatilitet.

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto