Home > Analys: Rekyl i stark upptrend för Ericsson B

Analys: Rekyl i stark upptrend för Ericsson B

Ericsson B har stigit kraftigt efter den utlösta köpsignalen under september och ligger i en starkt stigande trend. Aktien börjar närma sig ett starkt stöd vid den stigande trendlinjen runt 81 kr, vilket utgör en fördelaktig ingångsnivå för vidare uppgång i aktien.

Ericsson-aktien har ett P/E på 24.4  förväntat P/E för 2014  är 16.5.  Utdelningen är 2.93 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 3.43 %, vilket är högre än bransch snittet på 2.21 %. Vinst per aktie är 3.51 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid den stigande trenden runt 81 kr. Motstånd finns vid tidigare toppar runt 91 samt 97 kr.

Ericsson B har stigit kraftigt på börsen efter den utlösta köpsignalen i början på september och ligger i en tydligt uppåtgående trend. Aktien har likt ett flertal andra aktier på Stockholmsbörsen inlett en rekyl vilket skapar ett mycket attraktivt köpläge vid fortsatt nedgång till stödet i form av den stigande trenden runt 81 kr. Kursuppgången har åtföljts av ökad volym speciellt dagen då köpsignalen utlöstes vilket ger positiva signaler framöver och det finns inget i dagsläget som indikerar att rekylen är något annat än ett litet hack i en etablerad upptrend.

Vi rekommenderade ett köp den 26 augusti som har utvecklats mycket väl. Stoploss kan flyttas upp från 74.50 till 78 kr. Det är sannolikt att aktien befinner sig i ett tidigt stadium av en långsiktig uppgång vilket skapar ett köpläge i nuvarande rekyl speciellt om aktien tar sig ned för en avstämning runt 81 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto