Home > Analys: Rekyl skapar köpläge i Assa Abloy.

Analys: Rekyl skapar köpläge i Assa Abloy.

Assa Abloy har de senaste veckorna rekylerat med nästan 10 % vilket skapar ett köpläge då aktien handlats ned till tidigare botten vilket sammanfaller med stödet i den stigande huvudtrenden.

Assa Abloy aktiens långsiktigt stigande trend visade ett abrupt slut i köp kraften under april 2015 i samband med att aktien handlades på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor. Detta har lett till en välbehövlig trendjustering i form av en längre tids sidåtgående rörelse som medfört att det tidigare överköpta läget i jämfört med MA 40 veckor helt neutraliserats.

Aktien har därefter bildat en dubbelbotten under februari och uppvisat en sekvens av stigande lågpunkter vilket skapar goda förutsättningar att aktien på nytt testar tidigare toppnotering runt 190kr. Detta utgör således potentialen på ovansidan.

Kortsiktigt har aktien uppvisat en rekyl på nästan 10 % de senaste veckorna vilket skapar ett köpläge då aktien tagit sig ned till tidigare botten, i närheten av stödet i form av kanalbotten i den stigande huvudtrenden.

Då risken för bakslag är förhållande vis låg i jämförelse med potentialen på ovansidan föreslås ett köp runt 162.50kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 158kr. Målkurs sätts konservativt till 179kr.

Skulle aktien visa svaghetstecken genom att signifikant stänga under 160kr förväntas ett test av stödområdet runt 148kr.

Assa Abloy
Entré köp 162.50kr Ticker ASSA B
Målkurs 179kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 158kr P/E 23.4
Senaste 166.50kr Direkt avk. 1.6%

Den långsiktiga trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ASSA B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto