Home > Analys: Rekyl skapar köpläge i Clas Ohlson B.

Analys: Rekyl skapar köpläge i Clas Ohlson B.

Clas Ohlson har den senaste månaden rekylerat kraftigt… vilket skapar ett köpläge då aktien kommit ned till stödområdet runt 145kr. Så länge som stödet förblir intakt förväntas ett nytt test av augusti toppen.

Clas Ohlson har det senaste två åren handlats inom intervallet mellan 121 och 174 kr. I mitten av mars utlöstes en falsk säljsignal som bidragit till en stark rörelse på ovansidan understödd av utbrottshandlare som tvingats stänga sina blankningspositioner. Köptrycket ledde till en lokal topp strax under all time highs.

Denna topp testades återigen under augusti vilket resulterade i en avvisning som lett till teknisk svaghet och ett genombrott nedåt från en mindre dubbeltopp den senaste månaden. Aktien har nu kommit ned till stödet vid 145kr, vilket kommer att vara avgörande för den kortsiktiga utvecklingen. Då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till potentialen i åtminstone en kortsiktig motreaktion föreslås ett köp mellan 145-146kr. Målkurs sätts konservativt till 156kr.

Skulle aktien visa kontinuerlig köpkraft genom att signifikant forcera 160kr på ovansidan är oddsen goda för ett fjärde test runt tidigare topp. Skulle å andra sidan aktien signifikant forcera 145kr på nedsidan signaleras ett mer uthållig korrigering där närmaste stöd på nedsidan finns vid 135 följt av 122kr.

Aktien handlas under det stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Clas Ohlson B
Entré köp 145-146kr Ticker Clas Ohlson B
Målkurs 156kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 141.50kr P/E 18.7
Senaste 147.25kr Direkt avk. 4.2%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol CLAS B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto