Home > Analys: Rekyl skapar köpläge i Hexpol.

Analys: Rekyl skapar köpläge i Hexpol.

Den nuvarande rekylen i Hexpol är köpbar framförallt i närheten av 86kr som tidigare utgjort ett motstånd. Målkurs sätts konservativt till 97.50kr.

Hexpol aktien handlas i en långsiktigt stigande huvudtrend sedan februari 2009.

I slutet av 2014 och början av 2015 uppvisade aktien en trendaccelerering på ovansidan vilket var en positiv utveckling samtidigt som det indikerade början av slutet av en rörelse då aktien kommit på en mycket sträckt nivå i jämförelse med de långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200. Denna överköpthet har det senaste året helt utraderats då aktien under större delen av 2015 och 2016 visat en sidåtgående utveckling.

I början av 2016 forcerades MA 200 signifikant på nedsidan men aktien har därefter inte uppvisat den förväntade svagheten genom att få svårt att få fotfäste på nedsidan efter ett brott av stödet vid kanalbotten i den stigande huvudtrenden.

I slutet av december bröt aktien igenom det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 på ovansidan och har därefter visat positiva signaler genom en ny swing högsta för ett par veckor sedan.

Den gör den nuvarande rekylen är köpbar, framförallt i närheten av 86kr, som tidigare utgjort ett motstånd och som nu omvandlats till ett stöd. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 83.50kr. Målkurs sätts konservatvit till 97.50kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 86kr anses köpsignalen vara falsk med åtföljande nedgång understödd av utbrottshandlare som ligger fel i marknaden. I detta scenario förväntas ett test av 82kr i första hand.

Hexpol
Entré köp 86-87kr Ticker HPOL B
Målkurs 97.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 83.50kr P/E 21.8
Senaste 88.30kr Direkt avk. 5.4%

Aktien handlas över det långsiktigt sidåtgående 200 MA.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HPOL B.

Dagsdiagram

 

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto