Home > Analys: Rekyl skapar köpläge i Micro Systemation.

Analys: Rekyl skapar köpläge i Micro Systemation.

Micro Systemation har de senaste veckorna rekylerat kraftigt, vilket skapar ett köpläge då aktien tagit sig ned för ett test av MA 40 veckor ovanifrån.

Micro Systemation är en mycket volatil aktie som efter en formidabel uppgång under 2015, uppvisat en kraftfull rekyl som mynnat ut i ett sidledes handelsintervall mellan 41 och 89kr. I november bröt aktien ut på ovansidan genom motståndet vid 54.50kr som därefter bekräftats som ett avgörande stöd mellan bull och bear. Stödet testades framgångsrikt i mars 2017 och ledde till en lokal topp på 75kr vartefter aktien uppvisat en kraftfull rekyl de senaste veckorna, vilket skapar ett köpläge i enlighet med det långsiktigt stigande jämviktsvärdet.

Vi rekommenderar ett köp mellan 63-64kr. Målkurs sätts konservativt till 74kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 60kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att på veckobasis stänga under MA 40 veckor förväntas vidare test av stödet runt 54.50kr. Forceras även detta på nedsidan sönderslås uppgångs scenariot och förväntan i detta fall är fortsatt nedgång mot 44-45kr.

På ovansidan finns motstånd vid 75, 81 samt all time highs vid 89kr.

Aktien handlas ovanför det stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MSAB B.

MicroSystemation B Company
Entré köp 63-64kr Ticker MSAB B
Målkurs 74kr Marknad OMXS Small Cap
Nödutgång 60kr P/E 24.4
Senaste 66.75kr Direkt avk. 3.6%

Veckodiagram

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto