Home > Analys: Rekyl skapar köpläge i SCA B.

Analys: Rekyl skapar köpläge i SCA B.

SCA B aktien är på väg mot det långsiktigt stigande jämviktsvärdet i form av MA 40 vilket utgör ett stöd och en idealisk köpnivå.

Aktien tillhör en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen efter ett utbrott på ovansidan från ett ettårigt konsolideringsintervall i början av 2017. I samband med utbrottet började MA 40 en positiv lutning vilket ger stöd för en långsiktigt positiv trend i aktien.

Aktien har under uppgången växelvis handlats på en sträckt nivå från MA 40. En notering på drygt 20kr från medelvärdet har indikerat behovet av en lugnare fas för att ge MA 40 en chans att komma ifatt med priset. I början av 2018 vände aktien uppåt en bit ovanför MA 40, under augusti vände aktien efter att ha testat MA 40. Aktien har nu återigen inlett en rekyl mot MA 40 och frågan är sker vändningen uppåt efter ett test av MA 40 eller ett par kronor därovan?

I vilket fall som helst är aktien köpbar på rekyl då den är i en långsiktigt stigande huvudtrend. De två rekylerna under 2018 har vänt efter en nedgång på ungefär 15kr från den tidigare toppen, vilket om det sker för tredje gången indikerar en botten runt 95kr. Så länge som aktien på veckobasis stänger ovanför lågpunkten på 88kr är den stigande huvudtrenden intakt.

SCA B
Entré köp 95-96kr Ticker SCA B
Målkurs 115kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 90kr P/E 23.1
Senaste 99.54kr Direkt avk. 1.5%

Aktien handlas med symbol SCA B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto