Home > Analys: Rekyl skapar köpläge i SSAB A.

Analys: Rekyl skapar köpläge i SSAB A.

SSAB A aktien har rekylerat den senaste veckan vilket skapar ett köpläge då aktien på nytt testar stödet runt 39.50kr ovanifrån. Så länge som stödet förblir intakt på veckobasis är oddsen goda för fortsatt uppgång mot 53.50kr.

SSAB A aktiens långsiktiga svaghet är sannolikt över då aktien gjort ett rejält avstamp uppåt från en dubbelbottenformation i början av förra året. Under uppgångsfasen har aktien passerat 30kr nivån som tidigare varit ett avgörande vägskäl i form av ett motstånd under större delen av 2016.

Kraftansamlingsfasen mellan 32.80 och 40kr från november 2016, forcerades på ovansidan i mitten av juli vilket återigen stärker oddsen att aktien startat en långsiktig återhämtning på de senaste årens kursfall.

Det tidigare motståndet vid 39.50kr har omvandlats till ett stöd… vilket testades ovanifrån under augusti som efter en marginell forcering resulterade i en avvisnings-candlestick i forn av en hammer, vilket på nytt bekräftar att köparna håller i taktpinnen.

Den senaste veckan har aktien återigen rekylerat ned mot stödet vilket skapar ett köpläge då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till potentialen på ovansidan. Så länge som aktien på veckobasis stänger ovanför 39.50kr är oddsen goda för på sikt en uppgång mot toppen från 2015.

Skulle aktien trotsa den tekniskt positiva bilden genom att signifikant stänga under 39.50kr öppnas det upp för vidare nedgång mot stödet vid 35 följt av 33kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

SSAB A
Entré köp 39.50kr Ticker SSAB A
Målkurs 52.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 37.50kr P/E 20
Senaste 39.61kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto