Home > Analys: Rekyl skapar köpläge i Telia Company.

Analys: Rekyl skapar köpläge i Telia Company.

Telia Company har inlett en rekyl efter en utlöst köpsignal under april månad vilket skapar ett köpläge då prisobjektivet inte uppnåtts.

Telias Company är en långsiktig underpresterare då aktien fortfarande handlas under hälften av introduktionskursen. Aktien har efter ett misslyckat utbrottsförsök i mitten av april 2015 haft en mycket svag utveckling. Sekvensen av fallande toppar har indikerar att aktien varit ointressant för ett köp.

Detta förhållande ändrades åt det positiva hållet under maj 2017 när aktien forcerade tidigare swing topp och MA 40 noterade en positiv lutning. Detta resulterade i ett utbrott på ovansidan under ökad omsättning  och en stängning i närheten av veckohögsta vilket utlöst en kraftfull köpsignal.

Prisobjektivet indikerar fortsatt uppgång till åtminstone 45kr nivån vilket gör den nuvarande rekylen köpvärd. Aktien har dessutom en hög direkt avkastning på 5.4% vilket gör den extra intressant. Vi rekommenderar ett köp vid fortsatt rekyl ned mot 40.50kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 39kr. Målkurs sätts konservatvit till 44.90kr.

Det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor är stigande.

Telia Company
Entré köp 40.50kr Ticker TLSN
Målkurs 44.90kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 39kr P/E 93.3
Senaste 41.33kr Direkt avk. 5.6%

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TLSN.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto