Home > Analys: Rekyl i stigande trend för G5 Entertainment skapar köpläge.

Analys: Rekyl i stigande trend för G5 Entertainment skapar köpläge.

Mobilspelsföretaget G5 Entertainment har den senaste veckan fallit tillbaka kraftigt och närmar sig stödnivåer i närheten av den underliggande stigande trenden vilket skapar ett fördelaktigt köpläge.

G5 Entertainment har efter en toppnotering på 58 kr under föregående år utvecklats mycket svagt och tappat hela 61 % till som lägst 22.70 kr i mars 2014. Aktien har därefter startat en återhämtning och visar för närvarande en tydlig sekvens av stigande bottnar och toppar samtidigt som en tidigare sving topp har passerats, vilket ger positiva signaler och ökar sannolikheten att den nuvarande trenden är början på en större återhämtning i aktien.

G5 Entertainment har huvudkontor i Moskva och utvecklingspersonal i östra Ukraina vilket med tanke på den instabila politiska situationen inte är optimal. Att bolaget trots detta valt att gå vidare med ett listbyte under juni, till small cap listan på Stockholmsbörsen ger indikationer på en underliggande framtidstro på bolaget samtidigt som ett listbyte ger goda förutsättningar för ett ökat intresse i aktien.

Då trenden sedan mars månad är tydligt uppåtriktad är huvudstrategin köp i närheten av etablerade stödnivåer. Vi rekommenderar således ett köp i närheten av det horisontella stödet runt 32.60 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 30.50 kr. Målkurs är i första hand tidigare topp runt 39 kr.

Aktien handlas vid det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid 32.60 kr. Motstånd finns vid tidigare topp runt 39 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol G5EN.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto