Home > Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Elekta!

Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Elekta!

Elekta aktien har efter en utlöst köpsignal under sensommaren, rekylerat tillbaka i närheten av utbrottsnivån vilket skapar ett attraktivt köpläge med reducerad risk vid ett första test.

Elekta aktien har under en lång tid tillhört en av de aktier som varit en rejäl underpresterare på Stockholmsbörsen. Detta förhållande är under succesiv förändring…  startskottet var det positiva utbrottet genom 75kr i slutet av sommaren.

Detta har tagit aktien upp för en toppnotering på 85.50kr, en bit under tidigare toppar vid 91kr. Passeras dessa toppar i ett senare skede ljusnar det tekniska läget markant, då endast ett par mindre motståndsnivåer kvarstår inför ett test av all time highs.

Aktien har i samklang med börsen som helhet uppvisat en mindre rekyl vilket kan komma att testa stödet runt 75kr inom kort. Detta är en avgörande nivå på kort sikt då det tidigare varit ett starkt motstånd som nu omvandlats till ett stöd. Huvudscenariot är att detta test håller och leder till vidare uppgång mot 85 följt av 91kr.

Då risken i ett köp vid fortsatt rekyl i aktien kan placeras snävt i förhållande till potentialen på ovansidan föreslås ett köp runt 75kr. Målkurs sätts konservativt till 85kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att på veckobasis signifikant stänga under 75kr finns stöd vid 69 följt av 65kr.

Elekta
Entré köp 75kr Ticker EKTA B
Målkurs 85kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 72kr P/E 148
Senaste 78.25kr Direkt avk. 0.64%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EKTA B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto