Home > Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Holmen B.

Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Holmen B.

Holmen B utlöste en köpsignal från en huvudskuldra formation i början av november. Eventuellt återtest av 261 kr utgör en attraktiv ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Holmen B har efter en lägre högsta notering under april brutit stödet runt 280 kr vilket accelererade säljtrycket som tagit aktien ned för en lågpunkt på 218 kr i augusti. Denna lågpunkt är signifikant högre än lågpunkten från oktober 2014 vilket gav en positiv underton som förstärktes den 29 september då en högre lägsta notering bildats jämfört med augusti botten.

I kursdiagrammet har en större bottenformation i form av en huvudskuldra bildats där aktien utlöste en köpsignal den 6 november då motståndet runt 261 kr passerades.

Prisobjektivet från formationen indikerar fortsatt uppgång mot 300 kr så länge som aktien handlas ovanför utbrottsnivån runt 261 kr som omvandlats till ett stöd.

Vi ser en möjlighet till ett köp vid rekyl ned mot 261 – 262 kr inför en förmodad fortsättning upp mot prisobjektivet. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis under 253 kr för att erhålla en attraktiv risk i förhållande till uppgångspotential.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt svagt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HOLM B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto