Home > Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Lundin Petroleum.

Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Lundin Petroleum.

Lundin Petroleum nådde en lågpunkt på 117.30 kr efter en utlöst säljsignal från en huvudskuldra toppformation. De senaste dagarnas motreaktion har tagit aktien upp i närheten av 130 kr som omvandlats till ett starkt motstånd och utgör en fördelaktig blankningsnivå.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lundin Petroleum har de senaste åren haft en relativt svagt utveckling då aktien sedan 2011 har handlats i en fallande huvudtrend. En botten nåddes vid 93 kr i december 2014 och en topp på 145.70 kr i slutet av juni.

Aktien har nyligen utlöst en säljsignal från en huvudskuldra toppformation när stödet runt 130 kr gav vika. Detta medförde ett större säljtryck som tagit aktien ned för en lågpunkt på 117.30 kr för att därefter inleda en rörelse upp, för ett återtest underifrån, av 130 kr som omvandlats till ett starkt motstånd.  Då prisobjektivet inte blivit uppfyllt räknar vi med att ett test underifrån i första hand leder till en återgång av det tidigare uppvisade säljtrycket ned mot i första hand 115 kr.

Vi ser således en attraktiv blankningsnivå vid fortsatt uppgång mot 130 kr. Nödutgången placeras förslagsvis ovanför 135 kr. Målkursen sätts konservativt till 115 kr.

Skulle aktien mot förmodan visa styrka genom att stänga ovanför 130 kr är det först vid en etablering ovanför 137 kr som det negativa scenariot sönderslås. Men för varje dag aktien lyckas stänga ovanför motståndet vid 130 kr är detta ett klart styrketecken då köparna återvunnit mark.

Aktien handlas över det svagt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns runt 117.30, 113.50 samt 100 kr. Närmaste motstånd finns vid 130 följt av 140 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUPE.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto