Home > Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Millicom.

Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Millicom.

Millicom aktien har utlöst en långsiktig köpsignal från en större dubbelbottenformation. Det tidigare motståndet runt 641 kr har omvandlats till ett stöd, och utgör en attraktiv ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Millicom aktiens period av underprestation är sannolikt då aktien nyligen utlöst en kraftfull köpsignal från en större dubbelbottenformation.  Prisobjektivet från köpsignalen indikerar en uppgång mot 760 kr, så länge som aktien handlas ovanför utbrottsnivån runt 641 kr, som omvandlats till ett kraftfullt stöd. I samband med utbrottet ökade omsättningen markant vilket kombinerat med ett utbrott uppåt i OBV indikatorn (mäter förhållandet mellan uppgångsvolym och nedgångsvolym) ger goda förutsättningar för en bestående uppgång.

På kort sikt har en lokal topp bildats runt 690 kr efter utbrottet. Aktien har med gårdagens kursfall tagit sig till utbrottsnivå som vi räknar med att hålla för ett första test. Detta utgör en mycket fördelaktig ingångsnivå för ett köp då stoppen kan placeras snävt i förhållande till uppskattad potential på ovansidan. Vi rekommenderar ett köp mellan 645-650 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 625 kr. Målkurs sätts i närheten av prisobjektivet på 760 kr.

På lång sikt håller aktien på att beta av motståndsområdet mellan 676 till 696 kr. En passering av detta motstånd lämnar vägen öppen för en uppgång mot prisobjektivet och historiska toppnoteringar runt 770 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt svagt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Stöd finns mellan 641 till 649 kr. Motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 696 kr samt 770 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MIC SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto