Home > Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Raysearch B!

Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Raysearch B!

Raysearch B har rekylerat tillbaka till utbrottsnivån från en huvudskuldra bottenformation vilket utgör ett köpläge inför vidare uppgång mot prisobjektivet på 175kr.

Raysearch B har efter ett utbrott från en större bottenformation i slutet av 2014 stigit kraftigt och visat en toppnotering på 129.40kr under juli 2015. I uppgångsfasen har aktiens avstånd mot det långsiktiga jämviktsvärdet kommit på en sträckt nivå vilket är en indikation om en stark aktie samtidigt som det speglar behovet av en andhämtningspaus. Aktiens sidåtgående utveckling det senaste året har medfört att det tidigare överköpta läget helt har neutraliserats vilket ger bästa möjliga förutsättningar för en ny uppgångsfas.

För ett par veckor sedan indikerade aktien att den var mogen för en ny uppgångsfas genom att utlösa en köpsignal från en huvudskuldra botten formation. Vid utbrottet forcerades motståndet vid nacklinjen runt 129kr. Detta har nu omvandlats till ett starkt stöd och utgör skiljelinjen mellan bull och bear.

Raysearch B – mot 175kr
Entré köp 130.25kr Ticker RAY B
Målkurs 175kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 124kr P/E 69.9
Senaste 130.25kr Direkt avk. 0.19%

Efter en lokal topp på 145kr har aktien tagit sig tillbaka till utbrottsnivån som utgör en fördelaktig ingångs nivå för ett köp vid ett första test. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 124kr. Målkurs sätts till huvudskuldra prisobjektivet på 175kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 129kr finns närmsta stöd vid 120 följt av 110kr. Värt att notera att utbrottet från en liknande bottenformation under 2014 resulterade i en nära på tredubbling av kursen på 8 månader…

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol RAY B.

Veckodiagram

 

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto