Home > Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Intrum Justitia.

Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Intrum Justitia.

Intrum Justitia aktien utlöste en köpsignal under maj månad då aktien forcerat en längre tids konsolidering på ovansidan. En rekyl har tagit aktien ned i närheten för ett återtest av denna köpsignal vilket skapar ett köpläge i enlighet med den underliggande långsiktigt stigande trenden.

Intrum Justitia aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend där huvudstrategin är köp på rekyl efter att motstånd forcerats på ovansidan.

Under maj månad utlöstes en köpsignal då en längre tids handelsintervall mellan 168 till 193 kr forceras på ovansidan. Prisobjektivet vilket är skillnaden mellan taket och botten av handelsintervallet ger en målkurs på 216 kr, som än så länge inte blivit uppfyllt.

Aktien har efter en toppnotering på 210 kr startat en rekyl som tagit aktien ned i närheten av motståndet som omvandlats till ett stöd runt 193 kr. Då huvudtrenden är stigande ser vi nuvarande rekyl som helt naturlig och räknar med att stödet håller vid ett första test och påbörjar en uppgång mot prisobjektivet runt 216 kr.

Vi rekommenderar ett köp mellan 193 – 195 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 190 kr. Målkurs 216 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns vid runt 193 kr. Motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 210 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol IJ.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto