Home > Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Lundin Mining.

Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Lundin Mining.

Lundin Mining är kortsiktigt kraftigt översåld vilket skapar ett attraktivt köpläge då aktien fallit tillbaka i närheten av stödnivån runt 31.75kr från en huvudskuldra bottenformation.

Lundin mining aktiens volatilitet sedan drygt fyra år tillbaka har varit ökande inom ett tydligt definierat handelsintervall inom en ”megaphone” formation. Trendlinjen dragen över bottnarna har agerat som ett stöd och trendlinjen dragen över topparna har varit ett motstånd på ovansidan. Dessa begränsningslinjer utgör aktiens långsiktiga ”spelplan”.

Sedan augusti 2015 har aktien bildat en större huvudskuldra bottenformation. En köpsignal utlöstes under juli månad vilket ger en indikativ uppgångspotential mot 45kr. Det tidigare motståndet runt 31.75kr har med kraft forcerats på ovansidan och omvandlats till ett stöd vid rekylfas.

Aktien har efter en lokal topp strax under 38kr rekylerat kraftigt under kort tid vilket skapar ett köpläge då aktien är översåld samtidigt som den är i närheten av stödet runt 31.75kr. Vi ser en attraktiv köpmöjlighet vid ett första test av detta stöd och ser en lämplig ingångsnivå runt 32kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 30kr. Målkurs sätts konservativt till 37.50kr.

Lundin Mining
Entré köp 32kr Ticker LUMI
Målkurs 37.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 30kr P/E neg
Senaste 32.71kr Direkt avk. 0%

Skulle aktien fortsätta rekylen och signifikant stänga under 31.75kr finns närmaste stöd vid 29kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto