Home > Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Nibe Industrier.

Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Nibe Industrier.

Nibe aktien har sedan toppen vid 90kr handlats i en rekylfas, vilket tagit aktien ned i närheten av stödet runt 75kr som utgör ett köpläge då risken kan placeras snävt i förhållande till potentialen på ovansidan.

Nibe aktien tillhör en av börsens stadigaste aktier efter börskrisen år 2008-09. Aktien har efter en lågpunkt år 2008 i princip hela tiden uppvisat en sekvens av stigande lågpunkter, ibland har lägsta noteringen testats vid ett senare tillfälle vilket resulterat i en något lägre lågpunkt men aktien har i samtliga fall kommit tillbaka och ångat vidare uppåt.

I början av maj uppvisade aktien en trendacceleration på ovansidan vilket är ett styrketecken… men som ofta resulterar i en tillfällig topp då aktien handlas upp till en mycket sträckt nivå i förhållande till det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor. Det tidigare överköpta läget har de senaste veckorna successivt neutraliserats i takt med att aktien närmar sig jämviktsvärdet vilket skapar ett intressant köpläge då det sammanfaller med utbrottsnivån från slutet av april.

Så länge som aktien handlas ovanför 75kr är förutsättningarna goda för ett test av tidigare toppnotering.

Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 72.50kr, målkurs sätts till 89kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant passera 75kr på nedsidan följt av vidare nedgång genom 69kr har en lägre botten bildats men likt tidigare tillfällen behöver inte detta nödvändigtvis få långsiktiga konsekvenser.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors.

NIBE Industrier B
Entré köp 75kr Ticker NIBE B
Målkurs 89kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 72.50kr P/E 27.6
Senaste 79kr Direkt avk. 1.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NIBE B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto