Home > Analys: Rekyl till utbrottsnivå i SSAB A.

Analys: Rekyl till utbrottsnivå i SSAB A.

SSAB A aktien har efter en utlöst köpsignal i juli, rekylerat tillbaka till utbrottsnivån som utgör en fördelaktigt ingångsnivå för ett köp mot 54.50kr. Så länge som aktien stänger ovanför 40kr på veckobasis är förutsättningarna goda för vidare uppgång.

SSAB A aktien är en långsiktigt svag aktie som det senaste året vaknat till liv rejält med en dryg dubbling av kursen från botten i början av januari 2016. Aktien har under uppgångsfasen passerat 30kr nivån vilket är ett avgörande vägskäl då det tidigare agerat som ett motstånd under större delen av 2016.

I mitten av juli bröt aktien kraftansamlingsfasen mellan 32.80 och 40kr på ovansidan vilket utlöst en långsiktig köpsignal. Vid utbrottet ökade volymen markant vilket ger extra tillförlitlighet i köpsignalen. En indikativ uppgångspotential är skillnaden mellan taket och botten av det tidigare handelsintervallet vilket indikerar fortsatt uppgång mot 47kr i första hand.

Då jämviktsvärdet tagit en positiv lutning och aktien rekylerat tillbaka mot utbrottsnivån under sjunkande omsättning är förutsättningarna goda för vidare uppgång. Närmaste avstämningsnivå finns runt 44.50kr följt av 55 samt 60kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghetstecken genom att signifikant stänga under utbrottsnivån vid 40kr förväntas ett test av 32.80kr följt av 30kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

SSAB A
Entré köp 41kr Ticker SSAB A
Målkurs 54.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 39kr P/E 21.1
Senaste 41.98kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A.

Veckodiagram0

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto