Home > Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Tele2 B.

Analys: Rekyl till utbrottsnivå i Tele2 B.

Tele2 B utlöste under april månad en köpsignal genom att forcera motståndet runt 86kr… vilket omvandlats till ett stöd i den nuvarande rekylen. Så länge som utbrottet förblir intakt förväntas vidare uppgång mot 111kr.

Tele2 aktien har efter ett test av tidigare toppar i slutet av april 2015 haft en svag utveckling som tagit aktien ned för ett test av botten från 2014 där aktien visat en köprespons. Aktien har därefter visat en sekvens av stigande lågpunkter efter ett test av denna botten vilket avspeglar ett tilltagande köpintresse inom bottenformationen och som lett till ett utbrott uppåt i januari följt av ett nytt utbrott i slutet av april i samband med att aktien visade ett betydligt bättre än förväntat delårsresultat

I vanlig ordning omvandlas de tidigare motstånden till stöd, vid test ovanifrån och så länge som aktien visar denna underliggande styrka är förutsättningarna goda för vidare uppgång mot 111kr.

Aktien har efter en lokal topp strax under 95kr rekylerat kraftigt vilket skapar ett köpläge då aktien kommit ner till den tidigare utbrottsnivån.

Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 83kr. Målkurs sätts till 110kr.

Skulle stödet mot förmodan ge vika öppnas det upp för nedgång mot det tidigare stödet vid 80kr. På ovansidan finns motstånd vid 95, 101,111,125 samt 162kr.

Den långa trenden i form av 40 veckors dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TEL2 B.

Tele2 B Company
Entré köp 85.50-86.50kr Ticker TELE2 B
Målkurs 110kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 83kr P/E neg
Senaste 86.50kr Direkt avk. 6%

Veckodiagram

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto