Home > Analys: Rekyldags för Assa Abloy.

Analys: Rekyldags för Assa Abloy.

Assa Abloy handlas på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet vilket i kombination med en återgång till den stigande trendkanalen ökat oddsen för en rekylfas framöver.

Assa Abloy aktiens fenomenala uppgång från 70 kr i mars 2009, till som högst 412.90 kr i november månad kan vara mot sitt slutskede då aktien trendaccelererat på ovansidan när aktien bröt igenom motståndet vid kanaltaket, för att därefter handlas tillbaka in i kanalen.

Ett vanligt förekommande fenomen inför en rekylfas är ofta en slut accelerering genom kanaltaket under ett par dagars tid för att kort därefter handlas tillbaka in i kanalen. Aktien är då på en väldigt sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA-200. Återgången in i kanalen signalerar ett avtagande momentum, samtidigt som en köp ”excess” skapats, alternativt ”failure” då aktien åter handlas under motståndet.

Detta brukar vara tillräckligt för att kortsiktiga aktörer plockar hem vinsten vilket kan spädas på om nedgången tar fart då långsiktiga innehavare väcks ur sin dvala.

Då aktien handlas 13.5 % över MA-200 ser vi en god möjlighet att plocka hem åtminstone en del av vinsten för långsiktiga innehav, då det är sannolikt att aktien redan startat en rekylfas mot i första hand 398 följt av 385 kr.

Kanalbotten runt 350 kr utgör en fördelaktig ingångsnivå för långsiktiga innehav.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns vid 398, 385 samt 350 kr. Motstånd vid kanaltaket runt 406 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ASSA B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto