Home > Analys: Rekyldags i Elekta…

Analys: Rekyldags i Elekta…

Elekta aktien misslyckades förra veckan att forcera motståndet vid 89kr, vilket öppnar upp för vidare nedgång mot det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor runt 76.50kr.

Elekta aktien tillhör fortfarande en av de svagare aktierna på Stockholmsbörsen då aktien handlas en bra bit under all time highs runt 116kr från 2015.

Under augusti bildade aktien en dubbelbottenformation vilket lett till en trendande rörelse på ovansidan som tagit sig form av en stigande trendkanal. Inom denna kanal utgör taket ett motstånd och lockar till vinsthemtagning samtidigt som kanalgolvet agerar som stöd och ger möjlighet till en vändning uppåt. Förra veckan testade aktien motståndet vid kanaltalet, vilket sammanfaller med toppar från 2015 och visade sig vara svårforcerat då aktien vände kraftfullt nedåt och bildade en ”shooting star” liknande vändningscandlestick på veckobasis.

Detta är ett tydligt svaghetstecken som sannolikt leder till en vinsthemtagning ned för en avstämning av det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor. Då aktien vänt nedåt vid en naturlig vändningsnivå ser vi en mindre motreaktion som ett lämpligt läge att inleda en kortsiktig blankningsposition mot 78kr. En idealisk ingångsnivå är mellan 85-86kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning över 87kr.

Skulle aktien visa styrka genom genom att på veckobasis signifikant stänga över 85.50kr ökar sannolikheten att en mindre kraftansamling inletts för ytterligare test av 89kr nivån. Skulle denna passeras i ett senare skede är vägen öppen för vidare uppgång mot 95 följt av 100kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EKTA B.

Elekta B
Entré sälj 85-86kr Ticker EKTA B
Målkurs 78kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 87kr P/E 454
Senaste 83.30kr Direkt avk. 0.6%

Veckodiagram

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto