Home > Analys: Rekyldags i Swedish Orphan Biovitrum…

Analys: Rekyldags i Swedish Orphan Biovitrum…

Swedish Orphan Biovitrum bildade förra veckan en potentiell vändningscandlestick efter test genom tidigare topp vilket öppnar upp för en rekyl mot 126.50kr i första hand.

Swedish Orphan Biovitrum har sedan mars 2015 handlats i ett bredare handelsintervall mellan 87 och 146 kr. Detta gör aktien lämplig för kortsiktig swing trading mellan etablerade stöd och motståndsnivåer.

Förra veckan var aktien uppe och testade toppen från juni 2017 vilket resulterade i en vinsthemtagning och bildandet av en potentiell vändningscandlestick i form av en ”doji”. Detta indikerar att köpkraften möts av likartad säljkraft, vilket öppnar upp för en rekylfas ned mot stödet runt 127kr. Passeras detta stöd i ett senare skede på nedsidan finns stödet runt 108kr som måste hålla för att inte indikera fortsatt nedgång mot botten från 2016 vid 90kr.

Då potentialen på nedsidan är betydande i jämförelse med placeringen av en stoploss föreslås en blankning runt 141.50kr. Målkurs sätts konservativt till 129kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en veckostängning ovanför 146.50kr.

Skulle aktien söndergrusa ett nedgångscenario genom att signifikant stänga ovanför 146kr under tilltagande omsättning är potentialen på ovansidan betydande då aktien saknar naturliga motstånd att navigera efter.

Aktien handlas över det långsiktigt utplanande 40 veckor glidande medelvärde.

Swedish Orphan Biovitrum
Entré sälj 141.50kr Ticker SOBI
Målkurs 129kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 146.50kr P/E 33.3
Senaste 142.10kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SOBI.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto