Home > Analys: Rekylen i Autoliv början på något större…?

Analys: Rekylen i Autoliv början på något större…?

Autoliv är en av börsens starkaste aktier efter ett flertal köpsignaler de senaste åren. Aktien har nyligen inlett en rekyl efter nya all time highs i början av juni och navigerar för närvarande efter det stigande 35 dagars glidande medelvärde. Bryts medelvärdet är det sannolikt starten av en större rekyl i aktien ned mot kanalgolvet runt 625 kr.

Långsiktigt befinner sig aktien i en tydligt stigande trendkanal där aktien visat på hälsosamma rekyler för att därefter återgå till den stigande trenden. I slutet av januari månad passerade aktien temporärt en tidigare lågpunkt men stängde på dagshögsta under tydligt ökad omsättning. Denna helomvändning resulterade i förnyad köp optimism vilket i sin tur markerade startskottet på en kraftfull uppgång efter att aktien passerat ett mindre motstånd runt 625 kr i mars månad.

Sedan början av mars månad har aktien uppgång tydligt följt det stigande 35 dagars glidande medelvärde på ovansidan och nuvarande rekyl, som började för ett par veckor sedan, ser vid första anblick ut som helt normal. Men… vore det inte för att aktien visat på en ”overshooting” i samband med en trendaccelerering genom motståndet vid kanaltaket för att därefter handlas tillbaka skulle den tekniska bilden vara bekymmersfri.

Det är ett ofta förekommande fenomen inför en större rekyl i en aktie att först få se en slutspurt, en trendaccelerering, där motståndet vid kanaltaket bryts under en kortare tid för att därefter återgå in i kanalen. Denna återgång bekräftar då en köp excess som indikerar en topp för en tid framöver. Förväntan är då en successiv rörelse på väg mot andra sidan av trendkanalen, vilket i detta fall bör se nedgång mot 625 kr nivån.

Så länge som aktien handlas ovanför det stigande 35 dagars glidande medelvärde är trenden alltjämt positiv även om de grå molnen börjar hopa sig.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto