Home > Analys: Rekylen avklarad i Swedbank…?

Analys: Rekylen avklarad i Swedbank…?

Swedbank har efter ett betydligt bättre än förväntad delårsresultat tagit sig förbi en kraftansamlingfas på ovansidan. En köpsignal har utlösts med ett prisobjektiv upp mot 205 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Swedbank aktien frustrerande utvecklig är sannolikt över då aktien i samband med en bättre än förväntad delårsrapport forcerade tidigare högsta noteringar som fastlåst aktien det senaste året. Utbrottet skedde under ökad handelsaktivitet vilket stärker köpsignalen och det tidigare motståndet har omvandlats till ett stöd vid eventuell rekyl framöver.

Prisobjektivt från köpsignalen är skillnaden mellan botten och taket av det tidigare handelsintervallet, vilket indikerar en uppgång på drygt 20 kr från utbrottsnivån. Detta ger en målkurs för långsiktiga innehav i intervallet 202 till 205 kr.

Aktien nådde som högst 196.30 kr efter köpsignalen och har därefter inlett en mindre rekyl. Skulle rekylen fortsätta ned mot 182 kr uppstår en fördelaktig ingångsnivå då en stoploss kan placeras mycket snävt i förhållande till potentialen på ovansidan.

Värt att observera är det stora kursfallet som startade i augusti 2007 när stödet vid 187 kr kollapsade, är återigen en stödnivå vilket kan indikera att den nuvarande rekylen redan är avklarad då aktien förra torsdagen stängde på 189 kr efter att ha varit nere som lägst 186.70 kr.

Vi rekommenderar ett köp inom intervallet 182-183 kr. Målkurs sätts konservativt till 202 kr. Nödutgången sätts förslagsvis under 178 kr, en nivå aktien inte bör nå för att aktien skall anses vara stark. En alternativ ingångsnivå är dagens kurs med nödutgången under torsdagens lägsta kurs det vill säga under 186.70 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Stöd finns vid 187 följt av 182 kr. Motstånd vid 196.30 kr.

 

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto