Home > Analys: rekylen köpvärd i Boliden.

Analys: rekylen köpvärd i Boliden.

Boliden aktien har efter en utlöst köpsignal rekylerat de senaste veckorna… vilket skapar ett köpläge i enlighet med den stigande huvudtrenden.

Aktien har en stigande huvudtrend sedan botten vid 219kr för ett år sedan och tillhör en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen som nyligen uppvisat en ny rekordnotering på 328.80kr.

Under april månad utlöstes en köpsignal genom ett utbrott på ovansidan från en längre tids kraftansamlingsfas, vilket gör aktien köpvärd på rekyl.

Vid utbrottet ökade omsättningen vilket ökar tillförlitligheten att prisobjektivet runt 350kr blir uppfyllt. Aktien har tidigare funnit stöd vid det långsiktiga jämviktsvärdet MA 40 veckor och står inför ett potentiellt tredje test inom kort. Vi ser en möjlighet att köpa i närheten an 297kr, det tidigare intervalltaket som omvandlats till ett stöd, inför vidare uppgång mot prisobjektivet. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 282kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 287kr finns stöd vid 260 följt av 250kr. Det är först om det sistnämnda passeras på nedsidan som huvudtrenden sätts under rejäl press.

Boliden
Entré köp 297-300kr Ticker BOL
Målkurs 349kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 282kr P/E 11.6
Senaste 304.90kr Direkt avk. 4.6%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BOL.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto